banyoles informació i cultura. Nyap, un model d'urbanisme escombraria .

› Nyap, un model d'urbanisme escombraria


Salvador Salrà i Soler                                  Español | English

Nyap m. Cosa no gens reeixida. Un dels dèficits històrics de la ciutat és trobar polítics competents. Els gestors de la ciutat de Banyoles, ERC i el màxim responsable l'alcalde Pere Bosch i Cuenca, han apostat per un model d'urbanisme escombraria. La present mostra fotogràfica l'analitza i també planteja reflexions. Què llueix realment de la remodelació del cor de la ciutat? Segons la propaganda oficial la resposta és, la plaça Major. En canvi si fem cas a la percepció i sentit comú de molts ciutadans, el que realment llueix és el fracàs del paviment de pedra que no és el més adecuat ni és de la qualitat esperada, es desfà molt ràpidament, i l'inexistència del principi d'eficàcia que ha de regir les actuacions de les administracions públiques.

Entreu a la mostra fotogràfica i formeu-vos una opinió de les millores.

El nou rec abocador   La dignificació del barri vell.

Els nous embornals     Un dels atractius més interessants.

Cercles inquietants     Comença l'espectacle.   

Primavera, estiu, tardor, hivern i primavera...  Les obres de les obres.

Solucions brillants   Millorant les reformes.

Descomposició   El nou paviment de travertí es continua esquerdant.

Els acabats       L'estímul definitiu.

Els banyolins hem de suportar un dels nyaps urbanístics més importants que s'han fet a la ciutat i per això es necessari informar a tothom de la tasca que ha portat a terme l'actual equip de govern en les obres de remodelació del centre i exigir responsabilitats.

Les obres de la plaça no s'enllestiran mai en els terminis fixats com a conseqüència d'un pèssim planejament i a una improvisació continua. En el model d'urbanisme escombraria els terminis són molt dilatats malgrat la propaganda oficial ens vulgui convèncer del contrari: "Les obres de la Plaça van començar a finals de gener i porten un molt bon ritme d'execució que fa preveure que podrien concloure durant la primavera del proper 2006."

"LA PLAÇA LLUEIX. Acabades les obres de peatonalització de la Plaça Major i carrers adjacents, tothom constata una millora del centre de la ciutat que no ha de tenir aturador". El Pregoner, octubre de 2006. Revista propagandística de l'Ajuntament de Banyoles.

El projecte de pavimentació i d'urbanizació de la plaça Major, del carrer del Born, del carrer Àngel Guimerà i passatge de l´Abeurador ha estat redactat per l'arquitecte de Banyoles Josep Maria Miàs i Gifre.

La Plaça Major de Banyoles és un conjunt històric "protegit" com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

La llista de despropòsits és enorme i dona per unes quantes exposicions més, si teniu material o voleu dir-hi la vostra adreceu-vos a contacte@banyoles.info